Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Režim premávky MHD Nitra

SÚBOR
Dátum: 27.10.2020
Autor: Obec Lužianky
Režim premávky MHD Nitra

ARRIVA NITRA a.s., Štúrova 72,  949 44  Nitra

V súvislosti s aktuálnou spoločenskou situáciou, ktorá výrazne obmedzila mobilitu obyvateľstva, a v súlade so stanoviskami jednotlivých objednávateľov našich výkonov, vás informujem o režime premávky MHD Nitra:

  • do 28. októbra 2020 (streda) bude premávka zabezpečená bez obmedzenia, t.j. ako v pracovných dňoch so školským vyučovaním
  • od 29. októbra 2020 (štvrtok) bude premávka v pracovných dňoch zabezpečovaná ako počas prázdnin
  • v soboty, nedele a sviatky budú linky premávať bez zmeny

Upozorňujem, že zavedený režim školských prázdnin pokračuje aj v ďalších pracovných dňoch – pravdepodobne až do 27. novembra 2020 (vládou naznačený možný termín ukončenia dištančnej výučby na 2. st. ZŠ a SŠ).

S Mestom Nitra a zapojenými obcami komunikujeme a v prípade objektívnej potreby obnoviť niektorý z nepremávajúcich spojov kľúčových pre skupiny žiakov 1. stupňa ZŠ, sme pripravení hľadať riešenie.

Súčasne upozorňujem, že v tejto chvíli nie je známy dosah celoplošného testovania (31.10. – 1.11.) na premávku MHD. Prevádzkový odbor prijíma všetky opatrenia na to, aby sme zvládli prekonať „primeraný“ výpadok vodičov, ktorí by vzhľadom na pozitívny výsledok testu nemohli od pondelka nastúpiť do služby. Skutočný dopad na dochádzku do zamestnania však vopred nie je možné záväzne určiť. Z tohto dôvodu žiaľ nemožno vylúčiť, že budeme nútení zaviesť aj niektoré ďalšie operatívne obmedzenia. Ide však o krajné riešenie a ak to čo i len trochu bude možné, budeme sa snažiť udržiavať štandard prázdninového cestovného poriadku. Tento rozsah totiž umožňuje všetkým zamestnancom dostať sa do práce – nižšia obsadenosť spojov zase vytvára bezpečné prostredie pre tých, ktorí sa verejnú dopravu rozhodnú využiť.

Správu zverejníme aj na našom webe www.arriva.sk/nitra/, na informačných obrazovkách See&Go, či vo forme letákových oznamov vo vozidlách a zašleme aktualizáciu dát do relevantných internetových vyhľadávačov, ktoré podávajú informácie o MHD v Nitre.

Vladimír Šimko

koordinátor dopravy MHD

 

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
2020-10-29-obmedzenie_dopravy Veľkosť: 272.5 kB Formát: pdf Dátum: 27.10.2020

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.