Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Internet pre Holotku

Vyriešený
Prijatý: 04.01.2021
Zodpovedaný: 23.02.2021
Autor: Matej K.

Podnet:

Dobrý deň/večer, približne rok dozadu som písal podnet ohľadom internetu. Rád by som vedel ako sa situácia pohla ďalej a či sa niečo zmenilo. Má vôbec naša obec záujem riešiť tento problém? Obzvlášť v dnešnej dobe COVIDu keď veľké množstvo ľudí pracuje z domu je poriadny internet nevyhnutnosťou. Máme tu stále základné ADSL pripojenie ktoré dovoľuje prenos maximálne 10 Mbps, na dnešnú dobu to je naozaj žalostne málo. Najlepším riešením by bolo natiahnutie optického pripojenia. Pokiaľ toto pripojenie je OBROVSKOU a DEVASTAČNOU investíciou pre obec skúste prosím kontaktovať Telekom (dá sa to aj cez jednoduchý formulár na ich stránke - v závere podnetu prikladám odkaz) a z obyčajného ADSL pripojenia softwareovo spraviť VDSL pripojenie, ktoré je minimálne 4x rýchlejšie. VDSL pripojenie je možné do 1,5 km od ústredne čo je v tomto prípade podľa informácií z Telekomu nás obecný úrad. Holotka sa nachádza po ceste približne 1,3 km. Vopred ďakujem veľmi pekne za odpoveď a do nového roku želám veľa šťastia a hlavne zdravia v týchto časoch!

S pozdravom Matej K.

(Odkaz na interaktívnu mapu pokrytia - https://www.telekom.sk/wiki/mapa-pokrytia - v spodnej časti "Zadajte podnet samosprávy)

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.