Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Mimoriadne opatrenia v mestskej doprave

Dátum: 13.03.2020
Autor: Obec Lužianky
Mimoriadne opatrenia v mestskej doprave

V súvislosti s mimoriadnou situáciou na území Slovenskej republiky,

na základe skúseností z iných porovnateľných dopravných prevádzok a na základe dohody s Mestom Nitra ako väčšinovým objednávateľom výkonov MHD, pristupujeme od piatku 13. marca 2020 k nasledujúcim preventívnym opatreniam, ktorých cieľom je spomaliť šírenie koronavírusu.

 

  1. Vodiči autobusov zastavia na každej zastávke automaticky, cestujúci dočasne nemusia pre signalizáciu výstupu stláčať tlačidlo.
  2. Vodiči autobusov otvoria dvere na každej zastávke automaticky, cestujúci dočasne nemusia na otvorenie dverí stláčať tlačidlo.
  3. Po každom príchode autobusu na konečnú zastávku, ak to čas medzi spojmi dovolí, vodiči autobusov dôkladne vyvetrajú vozidlo otvorením všetkých dverí minimálne na 3 minúty.
  4. Na úrovni prednej nápravy bude páskou znemožnený prístup cestujúcich do prednej časti vozidla. Nástup a výstup z vozidla prednými dverami nebude možný.
  5. Pozastavuje sa predaj cestovných lístkov vodičmi autobusu. Cestujúcim sa odporúča využívať platbu čipovou kartou alebo si zakúpiť SMS lístok.
  6. V celej sieti MHD Nitra sa do odvolania počas pracovných dní zavádza premávka podľa prázdninových cestovných poriadkov (stredný stĺpec na výveske).

 

Okrem opísaných opatrení sú naďalej v platnosti tiež skôr prijaté opatrenia:

  • dezinfekcia všetkých autobusov spoločnosti
  • distribúcia dezinfekčných utierok pre vodičov a ostatných zamestnancov spoločnosti
  • distribúcia ochranných rúšok pre vodičov a ostatných zamestnancov spoločnosti
  • dezinfekcia spoločných priestorov vodičov a ostatných zamestnancov spoločnosti
  • zvýšený prídel dezinfekčných čistiacich prostriedkov

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.