Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Štrajková pohotovosť

Dátum: 20.05.2022
Autor: Obec Lužianky
Štrajková pohotovosť

Štrajková pohotovosť samosprávy

Vážení občania,

Dovoľujeme si Vám oznámiť, že mestá a obce na celom Slovensku dňom 19. mája 2022 jednomyseľne vstupujú do štrajkovej povinnosti. Pracovníci samosprávy sú k tomuto kroku prinútení rovnako, ako v nedávnej minulosti napríklad záchranné zložky, učitelia a ďalšie verejno-prospešné zložky.

Nejedná sa o ostrý štrajk, ale pre túto chvíľu o štrajkovú pohotovosť, aby sme boli vám – občanom – naďalej k dispozícií.

Štát v súčasnosti prijímanými zákonmi nielen porušuje ústavu, ale chce siahnuť na peniaze, určené na chod miest a obcí, čo znamená, že je ohrozená prevádzka našich škôl, škôlok. Je otázne, či nebudeme musieť obmedziť verejné osvetlenie a ďalšie základné služby, na ktoré máte právo, pretože sú hradené z vašich daní.

Najmä posledné dva roky naplno ukázali, že sami na úrovni obce zvládneme to, čo má na starosti štát pri krízových situáciách – testovanie, očkovanie, utečencov. Nebyť vás – občanov ochotných pomôcť, zostalo by len pri slovách a tlačových konferenciách.

Vážení občania, mestá a obce nevyhlásili štrajkovú pohotovosť v mene svojich zamestnancov a volených predstaviteľov. Mestá a obce vyhlásili štrajkovú pohotovosť v mene nás – všetkých občanov - a za naše prirodzené práva. Žiadame iba to, aby štát zaplatil to, čo si u nás objednal..!

Na znak spoločného protestu dňom 19. mája 2022 obce a mestá spúšťajú obecné/mestské vlajky na pol žrde a dávajú štátnym orgánom čas do 30. júna. O vývoji situácie vás budeme priebežne informovať.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.