Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Memoriál Ignáca Chudiaka - 31.08.2019

Dobrovoľní hasiči súťažili.....

Dňa 31. 8. 2019 sa konala tradičná hasičská súťaž - memoriál Ignáca Chudiaka. Išlo už o 4. ročník tejto peknej akcie. Zúčastnili sa jej tieto družstvá: DHZ muži: Jedľové Kostoľany, Sľažany, Nitra – Pribina, Lužianky A, Lužianky B a ženy: Sľažany. Súťažilo sa za veľmi pekného, až horúceho počasia a to v klasickom požiarnom útoku na dva pokusy. V prestávke medzi dvoma kolami bola súťaž v čo najdlhšom držaní hadice „B“ pred sebou v úrovni očí. Vyhrala pretekárka z DHZ Nitra Pribina Vanesa Matisová. Na konci súťaže si každé družstvo vybralo jedného člena a spolu vytvorili jedno súťažné družstvo, ktoré vykonalo požiarny útok a to mimo súťaže.

Pri celkovom hodnotení súťaž mužov vyhralo opäť družstvo DHZ Sľažany, u žien taktiež DHZ Sľažany, nakoľko boli jediné. Druhé miesto získalo domáce družstvo DHZ Lužianky ,,B,, a tretí skončilo družstvo DHZ Jedľové Kostoľany. Ceny pre víťazov odovzdali predseda DHZ Lužianky p. Cocher, hlavný rozhodca súťaže p. Matúška st. a starosta obce Lužianky pán Jozef Bojda za prítomnosti rodiny pána Chudiaka a to manželky, dcéry a dvoch synov. Starosta obce vo svojej reči ocenil úsilie DHZ Lužianky.

Touto cestou si uctil aj pamiatku zosnulého predsedu, ako aj celkový priebeh súťaže a naozaj dobré výkony súťažiacich. Keďže budúci ročník bude jubilejný – piaty ročník, prítomní už teraz prisľúbili, že sa ho zúčastnia. A Vás, milí občania, tiež už teraz pozývam, príďte nás povzbudiť.

 

Martin Cocher

predseda DHZ