Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

ZO SZZ v Lužiankach

Naša základná organizácia záhradkárov evidovaná pod č. 11- 65 Lužianky bola založená v roku 1966. Jej prvým predsedom bol pri založení Ján Horka a tajomníčka Mária Gajarská a ďalší členovia zvoleného výboru, ktorí sa priebehu celého obdobia fungovania až doteraz menili spolu s členmi organizácie. Doteraz bolo zaevidovaných 484 členov. V súčasnosti organizácia združuje 137 členov na čele s výborom, ktorý sa riadi stanovami „ Slovenského zväzu záhradkárov“ a plánom práce na ročné obdobie prijaté na VČS.

Organizácia bola založená na základe potreby združených členov pre organizovaný odpredaj poľnohospodárskych prebytkov do svojich výkupní zriadených v obci a následného rozvozu čerstvej zeleniny a ovocia na území celej ČSR ako aj zabezpečenie umelých hnojív pre svojich členov.

Dnes je poslaním zväzu najme organizovať, zabezpečovať a rozvíjať záhradkársku činnosť, spolupracovať na tvorbe a ochrane životného prostredia, zastupovať, vyjadrovať a uspokojovať záujmy a potreby svojich členov a vytvárať podmienky na aktívny odpočinok. Nezanedbateľný je aj rozvoj medziľudských vzťahov vytváraný na rôznych spoločenských podujatiach, zájazdoch, výstavách a na návštevách družobných organizácií.

 

                                                                                       Milan Cabánek

                                                                                       predseda ZO SZZ v Lužiankach